wij leiden helden op

Sinds 2020 geeft Stichting Held & Daad professionals met een beperking de unieke kans op een leerwerk stage. Met een leertraject van 6 maanden starten onze helden bij onze partners. En van daaruit zicht op een carrière als verzuim professional, loopbaanadviseur of duurzame inzetbaarheid professional. Dankzij hun persoonlijke ervaring begrijpen deze helden als geen ander de meerwaarde van goede begeleiding en aandacht.

Wij leiden helden op tot loopbaan adviseur en verzuim- of inzetbaarheid professional

Meerdere malen per jaar starten wij met een leerwerkstage. Dit op verzoek van de deelnemende werkgevers. Dat zijn arbodiensten, casemanagement bedrijven, verzekeraars, re-integratie bureaus, loopbaan adviesbureaus en detacheringsbureaus in het sociale domein. Maar ook andere werkgevers die een specialist op het gebied van verzuimbegeleiding, loopbaanadvies of duurzame inzetbaarheid binnen hun eigen organisatie zoeken. Als alles voorspoedig verloopt, behalen de kandidaten binnen slechts 6 maanden een diploma. Indien gewenst kunnen zij ook een accreditatie bij de beroepsvereniging verkrijgen. Bovendien bieden we hen een veelbelovend arbeidscontract aan als bekroning op hun succesvolle traject.

onze opleiding, een geweLdige leerervaring

Vanaf de tweede maand van de leerwerkstage, volgt de opleiding bij onze samenwerkende partners. Voor de verzuimprofessionals is dat CS Opleidingen. Voor de loopbaan professionals Wille. En voor duurzame inzetbaarheidprofessionals Nederlands Instituut voor Duurzame Inzetbaarheid.

Ervaren jobcoaches zorgen voor proactieve ondersteuning, samen met de toekomstige werkgever. Tijdens het traject heeft de kandidaat contact met de vaste begeleider bij het stagebedrijf en bij de opleider. We zorgen ervoor dat elke stap van de weg een positieve en stimulerende ervaring is voor onze helden.

HOE WORD JE KANDIDAAT?

Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. Je hebt momenteel door een arbeidsbeperking een uitkering bij het UWV en hebt interesse in deze leerwerkstages. Of je kampt met een beperking waardoor je samen met jouw werkgever een zgn. ‘tweede spoor traject’ wil gaan starten. Die route brengt jou naar een nieuwe functie die past bij jouw mogelijkheden.

Interesse? Wijs je re-integratie adviseur of UWV werkcoach, of je collega van HR bij jouw werkgever, op onze website. Krijg je daarna toestemming om een leerwerkstage te starten? Mét behoud van uitkering of behoud van jouw salaris gedurende 6 maanden? Dan introduceren we jou bij een van onze samenwerkende partners in het hele land. Ook bij jou in de buurt. Bij een positieve kennismaking wordt er een leerwerkstageovereenkomst opgesteld met jouw beoogde werkgever. Dit is jouw kans op een succesvolle toekomst.

BAANGARANTIE

Je werkt vanaf dag één bij de werkgever. Je leert immers nergens sneller dan in de praktijk. Na de eerste maand start de eerder genoemde opleiding.

Bij Held & Daad zorgen we ervoor dat al onze helden aan het einde van hun traject vrijwel zeker zijn van een baan. Op deze manier dragen we bij aan het verminderen van werkloosheid, het verminderen van krapte op de arbeidsmarkt en het bevorderen van de arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking. Samen creëren we een inclusieve en bloeiende arbeidswereld.

Onze opleidingen:

Rutger werd verzuim professional

Na een lange periode van arbeidsongeschiktheid kreeg ik steeds meer behoefte om mijn ervaring over de begeleiding bij ziekteverzuim te benutten in een nieuwe baan. Ik werd geattendeerd op Held & Daad. De combinatie van starten in een nieuwe rol en het volgen van een opleiding sprak me erg aan. Ik benut mijn praktijkervaring nu met mijn persoonlijke meerwaarde. Dankzij Held & Daad zie ik de meerwaarde van die aanpak. Ik wens andere mensen die hun levenservaring willen benutten eenzelfde leerwerkstage en baan.

onze supporters: